Uutuudet
Valaistus

Kolme vinkkia kestavaan paketointiin

Pienellä tujauksella mielikuvitusta ja uusiokäytetyillä materiaaleilla saat lähimmäistesi paketeista kestävämpiä ja omintakeisempia

Kuka muka ei olisi joskus ajatellut, että jouluna kuluu vähän liikaakin käärepaperia? Paperinkeräykseen päätyy tuhansia tonneja käärepaperia joka jouluna. Mutta lahjansa voi paketoida ympäristöystävällisemminkin. Sen sijaan, että ostaa lähes joka tapauksessa vain kerran käytettävää lahjapaperia, voi luoda omaperäisempiä ja luovempia lahjapaketteja kotoa löytyvin tai vuoden varrella säästetyin aineksin.

Jaamme kolme hyvää vinkkiä alla!

1. Kääri paketti ilman teippiä

Tällä videolla näytämme, kuinka taittelet lahjasi ilman teippiä.

Käännä lahja niin että se on paperilla vinossa. Taita kulmat keskelle kirjekuoren tavoin. Taita viimeinen kulma muiden kulmien alle.

Vinkki! Totuttaudu säästämään vanhoja tapetinjäämiä ja silkkinauhoja, niillä saat kauniin mistä tahansa paketista.

2. Furoshiki – kääri lahjat kudonnaisiin

Saat lahjasta ylellisemmän käärimällä sen silkkihuiviin, tyynyliinaan, keittiöpyyhkeeseen tai muuhun kankaseen, josta tulee osa lahjaa!

Furoshiki on japanilainen perinne pakettien käärimisestä kankaaseen, ja taittelutapoja on roppakaupalla. Yksinkertaisin on asettaa paketti vinoittain kangaspalalle ja taittaa vastakkaiset sivut päällekkäin. Ota sitten kaksi jäljelle jäävää sivua, kierrä kangasta ja tee kaksoissolmu. Koristele tuijalla tai joulukoristeella, jonka voi ehdottomasti säästää ensi vuodelle tai ripustaa kuuseen.

3. Uusiokäytä pakkauspaperit

Älä heitä pakettitoimitusten täytepaperia hukkaan. Kääri paketti hamppunauhalla tai kankaanpalasella, niin se tuntuu ihanan maalaismaiselta. Vaihda surullinen tarralappu hyväntuoksuiseen piparkakkuun, johon lisäät saajan nimen kuorrutteella.

Lisävinkkejä käärimiseen sopivista papereista:
• sanomalehdet
• voikääreet
• silkkipaperit aiemmasta pakettitoimituksesta tai kukkakimpusta
• kauppojen paperikassit.

Jos paperi on osittain rikki, voit peittää sen leikkaamalla ylimääräisen osan. Jos pursuat luovuutta, nouki jostain värejä ja sivellin ja maalaa suoraan paperille.

Saatko käärepaperiin paketoituja lahjoja? Älä unohda kierrättää! On hyvä tietää, että kiiltävä lahjanauha kuuluu sekajätteeseen ja joululahjapaperi paperinkierrätykseen. Paljon onnea matkaan paketoimiseen ja hyvää joulua!

Inspiraatio

Kestäviä joululahjoja

Väsynyt lyhytikäisiin lahjoihin? Anna joululahjaksi klassista designia, joka kestää kauan.

Valaistus Huonekalut Joulu Sisustus Tekstiilit Matot Tarjoilu Lastenhuone Ulkokalusteet Uutuudet Tarjous Inspiraatio Tuotemerkit Suunnittelijat Lahjakortti null Asiakaspalvelu Om Rum21 null null