Uutuudet
Valaistus

Herätyskellot

Herää ajoissa aamuisin hyvin toimivan ja kauniisti suunnitellun herätyskellon avulla. Osoitteesta Rum21 löydät valikoiman täynnä sekä analogisia että digitaalisia malleja.

Näytä 0

SisältöHerätyskello – aamutorkun arkisankari

Ajoissa herääminen aamuisin ei ole aina niin helppoa – ja siksi keksittiin herätyskellot. Joillekin aamuseitsemältä herääminen tulee luonnostaan ja itsestään, kun taas toiset nukkuvat niin sikeästi että myöhästely on jatkuvaa. Herätyskello on siis monille arjen sankari. Toki sankari, joka joskus ärsyttää, mutta silti kiitosta ansaitseva kun pääset ajoissa kouluun, töihin tai kokoukseen.

Lähes kaikki herätyskellot toimivat suurin piirtein samalla tavalla: asetat ajan jolloin haluat herätä ja ajan tullessa kello soi. Herätyskellojen ääni ja muotoilu saattaa sen sijaan erota valtavasti, ja toisissa on torkkutoimintoja ja muuta kun taas toisissa ei. Olit sitten aikuinen tai lapsi, 15 kertaa torkuttava tai heti kellon soidessa nouseva, omaan elämääsi löytyy sopiva malli.

Retroa, nykyaikaista tai leikikästä

Tänä päivänä herätyskellojen valtavasta valikoimasta löytyy roppakaupalla eri tyylejä ja ulkomuotoja. Miellyttääkö sinua ehkä klassisen analogisen herätyskellon ulkonäkö kelloineen ja tyypillisine äänineen? Vai haluatko ehkä mieluummin jotain nykyaikaista ja tyylipuhdasta, kuten puisen tai helposti sovitettavan metallisen herätyskellon?

Haluatko ehkä digitaalisen herätyskellon sisäänrakennetulla torkutustoiminnolla, jotta voit lepuuttaa silmiä vielä muutaman minuutin? Niitä löytyy sekä nykyaikaisessa että retrotyylissä, ja jotkin kellot jopa näyttävät kalenteripäivän tai niissä on radio. Lapsia varten löydät valikoimasta leikikkäitä herätyskelloja: eläimen muotoisia, kuviollisia ja hauskan värikkäitä. Pieni analoginen herätyskello voi myös olla näppärä apu lapselle, joka opettelee lukemaan kelloa.

Todella vaikeasti herääville on herätyskelloja, jotka antavat auringonnousua jäljittelevää valoa. Nämä kellot valaisevat huoneen herätyksen soidessa, mikä auttaa usein heräämistä.

Perinteinen herätyskello puhelimen hälytyksen sijaan

Jatkuvan kännykän tuijottamisen on todettu tutkimuksissa vaikuttavan kielteisesti uneen ja stressitasoon. Monet meistä käyttävät silti puhelimen herätystoimintoa aamuherätystä varten. Joillekin tämä saattaa toimia hyvinkin, mutta nykytiede kertoo, että parasta unenlaadulle on välttää TV:n, puhelinten ja muiden ruutujen katselua ainakin tunnin ajan ennen nukahtamista. Yön aikana puhelimen värinä, valot tai äänet saattavat helposti häiritä untamme – vaikkemme edes tiedostaisi sitä. Täysin oma lukunsa on myös kuinka helppo on jäädä jumiin somen selailuun, jos sattuu heräämään yön aikana. Siksi on todella hyvä ajatus valita hiljainen herätyskello, joka herättää vain silloin kun kuuluukin eikä luottaa puhelimen herätykseen.