Uutuudet
Valaistus

Sofia Woodin valaistusopisto

Teksti: Toimituskunta
Valokuva: Mira Wickman

Sofia Wood on keittokirjantekijä, blogaaja ja podcastaaja, joka jätti suurkaupungin vilskeen taakseen ja aloitti uuden rauhallisemman elämän idyllisessä asunnossa Ruotsin Norrköpingissä. Pyysimme Sofiaa luomaan valaistusopiston, jossa hän jakaa parhaat vinkit kodin sisustamiseen valaisimilla.

Valaisimilla on sekä aistillinen että toiminnallinen tarkoitus: ne ovat huoneen koruja ja taideveistoksia, mutta niitä myös tarvitaan arkea helpottamaan – erityisesti nyt syksyn synkkyydessä. Varmista, että kodissasi on hyvä tasapaino molempia ominaisuuksia.

Nykyaikaiset ja teolliset valaisimet ovat hieno tapa poiketa muotista romanttisissa ympäristöissä, ja sama pätee muodoiltaan pehmeisiin valaisimiin jännittyneemmissä tiloissa sekä uusissa rakennuksissa. Värikkäillä, tekstiili- tai riisipaperivalaisimilla saa myös kaunista kontrastia.

”Aseta mielellään lattiavalaisimia nurkkiin huoneen linjojen rikkomiseksi ja usein pimeiksi ja tyhjiksi jäävien paikkojen valaisemiseksi.”

”Monilla valaisimilla on jännittävä muotoilutarina, olivat ne sitten italialaista 60-lukua, skandinaavista 30-lukua tai ruotsalaista 1800-lukua. Mielestäni esineen arvo kohoaa silmissä, jos tietää nämä tarinat, sillä näin esine saa asiayhteyden ja kunnioittaa muotoilijaa.”

”Ole tarkkana valaisimia valitessa ja asetellessa, jotta ne eivät sokaise. Tämä pätee kaksin verroin sängyn vierellä tai ruoka- tai sohvapöydän yllä oleviin valaisimiin.”

”Huone kuin huone tarvitsee ripauksen mustaa, joka antaa tilalle pohjan ja sitoo sisustuksen yhteen. Siihen tarkoitukseen valaisimet ovat täydellisiä, joten pidä silmällä huoneisiihisi sopivia mustia valaisimia.”

”Eikö valaisimessasi ole himmennintä? Ei hätää! Nykyään on erinomaisia hehkulamppuja, jotka voi napsautella eri kirkkauksiin. Ne sopivat loistavasti kohdevalaisimiin ja muihin valaisimiin, jotka saattaisivat muuten antaa väärään aikaan todella terävää valoa.”

Kotona Sofia Woodin luona

Kotikäynnillä

Kotona Sofia Woodin luona

Tule mukaamme Sofia Woodin kotiin Ruotsin Norrköpingiin ja tutustu hänen fantastiseen asuntoonsa vuosisadanvaihteesta! Tartuimme tilaisuuteen ja kyselimme häneltä ruoasta, sisustuksesta (totta kai), kestävyydestä ja unelmista.

SisältöSofia Wood, Sofia Woods belysningsskola, lampor, belysning

Valaistus Huonekalut Ulkokalusteet Sisustus Tekstiilit Matot Tarjoilu Lastenhuone Joulu Uutuudet Tarjous null Inspiraatio Tuotemerkit Suunnittelijat Lahjakortti Gift Guide null Asiakaspalvelu Om Rum21 null null