Uutuudet
Valaistus

Hintatakuu aina

Avoin palautusoikeus 30 pv ajan

Valaisinkoulu Trendenserin kanssa

Frida Ramstedt on Trendenserin takana ja hän vetää nykyään Skandinavian johtavaa sisustusblogia. Frida on toiminut noin 10 vuoden ajan bloggarina, trendiseuraajana ja luennoitsijana sekä hän on julkaissut myös yhden kirjan - Sisustuksen ja stailauksen käsikirjan. Juuri nyt Frida on ajankohtainen valaisinkoulun kanssa, jossa hän auttaa osallistujia valitsemaan oikean lampun, tunnelman ja käyttötarkoituksen mukaan.

Yhteistyössä Trendenserin kanssa jaamme hänen suositun valaisinkoulun. Täältä saat suosituksia, jotka auttavat sinua löytämään juuri sen valaisimen jonka tarvitset. Lisäksi saat Fridan omia vinkkejä jokaiseen valaisin alueeseen, jota artikkeli käsittelee.

Ripusta lamppu oikealle korkeudelle

On hyvin tärkeää, että kattolamppu ruokapöydän yläpuolella roikkuu oikealla korkeudella ja antaa alassuunnatun valon pöytälevyä kohti. Muutoin riskinä on ettemme näe kunnolla, tai lamppu häikäisee ja luo epämiellyttävän tunteen silmälle, tai pöydästä noustessasi lyöt pään lampunvarjostimeen. Tästä huolimatta on hyvin tavallista, että lamput roikkuvat liian korkealla tai matalalla tai valaistus on kohdistettu väärin keittiönpöydän yläpuolella.

Sisustajat suosittelevat, että lamppu ripustettaisiin noin 50-60 cm korkeudelle pöytälevystä. Tietenkin riippuen lampun muodosta, ja siitä kuinka korkealla valonlähde on lampussa. Testaa eri vaihtoehtoja parhaan korkeuden löytämiseksi! Tällä intervallilla yleensä löytyy sopiva taso, jossa pöytään tulee riittävästi valoa ilman, että valo häikäisee pöydän ääressä istuttaessa. Onko perheessä lapsia? Älä unohda ottaa heitä huomioon lampun korkeutta säätäessäsi.

Suora vai hajanainen valo?

Nyt kun on niin paljon lamppuja mistä valita, niin lampun toiminto on hyvin helppo unohtaa jos lampun muoto houkuttelee. Minkä tyyppistä valonlähdettä tarvitset? Suoraa vai hajanaista valoa? Jos haluat käyttää jalkalamppua lukuvalona, tarvitset suoraan kohdistetun valon, jotta näet kunnolla. Mikäli haluat valaista pimeämmän nurkan, niin voit valita lampun valkoisella varjolla, joka suodattaa valon pehmeän hajanaisesti. Kun arvioimme lamput ulkoapäin kuinka ne loistavat sen sijaan, että katsomme miltä ne näyttävät ymmärrämme paremmin niiden käyttötarkoituksen.

Alla ehdotuksia suora valoon: Bestlite BL3 S, Gräshoppa, AJ

Alla ehdotuksia hajavaloon: IC Lights F2, Panthella, Rosy Angelis

Yöpöydän lamput makuuhuoneessa

Minkälainen lamppu sopii parhaiten sängyn viereen makuuhuoneessa? Se riippuu aivan siitä, kuinka haluat valon heijastuvan. Jos luet usein sängyssä tai jos lamput toimivat tukivaloina ennen nukkumaanmenoa tulee tarpeesi näyttämään hieman erilaisilta.

Toiminnallinen valaistus asettaa korkeammat vaateet mahdollisuudelle suunnata valoa, koska haluat pystyä ohjaaman mihin valo heijastuu. Jos vaihtelet paljon makuu- ja istuma-asennon välillä on hyvä, että voit liikuttaa lamppua sivu- ja korkeussuunnassa.

Inspiraatio