Uutuudet
Valaistus

Hintatakuu aina

Avoin palautusoikeus 30 pv ajan

Bruno Mathsson

Fritz Hansen
Bruno Mathsson (1907-1988) on maailmanlaajuisesti tunnettu suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti "Scandinavian moderniksi" kutsutusta muotoiluilmeestään. Bruno on suunnitellut useita kymmeniä design-klassikoita, kuten esimerkiksi Jetson nojatuolin, joka alunperin suunniteltiin DUX yritykselle.
Näytä 0

SisältöSkandinaavisen tyylikkäitä design-huonekaluja

Bruno Karl Mathsson on ruotsalainen tunnettu arkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Bruno syntyi vuonna 1907 Värnamossa, Ruotsissa. Mathssonin isä oli ammatiltaan puuseppä, ja alusta asti oli selvää että Bruno jatkaisi isänsä jalanjälkiä huonekalujen ja sisustustuotteiden saralla. Tehtyään uraa myös huonekalutehtaalla, Bruno päätti opiskella itse huonekalusuunnittelua ja -muotoilua 20- ja 30-luvulla. Erityisen kiinnostunut Bruno oli puusta materiaalina ja sen taivuttamisesta. Voitettuaan huonekalutuotteiden suunnittelukilpailun, Bruno pääsi vuonna 1930 Tukholman suurille huonekalumessuille esittelemään valmistamiaan huonekaluja.

Tukholmassa järjestetty messu antoi Brunolle inspiraatiota ja motivaatiota suunnitteluunsa, ja vuonna 1931 Bruno suunnitteli ensimmäisiä tuotteitaan, jotka eivät heti saavuttaneet sitä suursuosiota josta ne nauttivat tänä päivänä. Bruno jatkoi huonekalujensa hiomista, ja suunnitellua keskittyen nyt enemmän puuntaivutukseen. Bruno Mathssonin suosio kääntyi suureen kasvuun, ja vuosien saatossa hän ehti suunnitella useita design-klassikoita kuten Jetson, Superellips ja Pernilla -tuolit.