Uutuudet
Valaistus

Charles & Ray Eames

Vitra
Charles ja Ray Earnes ovat 1900-luvun tärkeimpiä yhdysvaltalaissuunnittelijoita. Heidän ansiotaan on moni muotoilun klassikko, kuten Vitran tuottamat Hang It All ja Housebird. Pariskunnan ansioissa on huonekalujen ja sisustuksen lisäksi myös arkkitehtuuri- ja taideopintoja.
Näytä 26
Musta
Sininen
Ruskea
Vihreä
Harmaa
Roosa
Punainen
Valkoinen
VitraVarastossa
Eames Elephant Small Lelu, Valkoinen
105.00 €
Vitran henkari
Hang it all
VitraTilapäisesti loppunut
Eames Plywood Sänkymobile Musta, Malli B
142.00 €

SisältöEames ja Vitra

Pariskunta Charles ja Ray Eames

Charles Eames, syntynyt vuonna 1907 Missourin St. Louisissa, opiskeli arkkitehtuuria Washingtonin yliopistossa ja suunnitteli eri yhteistyökumppaneiden kanssa taloja ja kirkkoja. Hän ja Eero Saarinen voittivat vuonna 1940 pääpalkinnon Museum of Modern Artsin (MoMA) järjestämässä Organic Design in Home Furnishings -kilpailussa. Samana vuonna Eamesista tehtiin Cranbrook Academy of Art -opiston teollisen muotoilun osaston päällikkö.

Ray Kaiser, syntynyt vuonna 1912, kävi New Yorkin Millbrookin Bennett-yliopistoa ja opiskeli taidetta Hans Hofmann School of Fine Artsissa vuoteen 1937 asti. Hän ilmoittautui Cranbrook Academy of Art -opistoon vuonna 1940. Ray ja Charles alkoivat seurustella ja menivät naimisiin vuonna 1941. Ray oli elokuvaohjaaja, arkkitehti ja muotoilija ja alkoi työskennellä Charlesin kanssa vuonna 1944.

Pariskunta muutti Los Angelesiin ja aloitti kokeilunsa vanerin kolmiulotteisessa muotoilussa. Tavoitteena oli luoda mukavia tuoleja kohtuuhintaan. Työn keskeytti sota, ja Charles ja Ray alkoivat sen sijaan suunnittelemaan ja kehittelemään vanerisia jalkatukia, joita myöhemmin valmistettiin suuria määriä Yhdysvaltain laivastolle.

Eames ja Vitra

Vuonna 1946 pariskunta asetti huonekalunsa MoMAn näyttelyyn, jota pidettiin kokeellisena ja aikaansa edellä olevana. Eamesien huonekaluja alkoi valmistaa Herman Miller Company. Vuonna 1957 Herman Miller solmi lisenssisopimuksen Vitran kanssa, joka alkoi tuottaa Eamesien designia Euroopalle ja Lähi-idälle. Charles ja Ray Eamesin syvä vaikutus Vitraan jatkuu edelleen, ja juuri heidän huonekalunsa työnsivät Vitran sisustussuunnittelun maailmaan. Nimenomaan heidän työnsä kohtaaminen antoi Vitralle alkusysäyksen huonekaluvalmistajaksi. Eamesien muotoilufilosofia on edelleen suuri osa yhtiön tavoitteiden, arvojen ja suunnan muotoutumista. Pariskunnan perilliset johtavat Eames Officea ja hoitavat kaikki Eames-designin tuotantoon liittyvät kysymykset. Vitra on Euroopan ja Lähi-idän ainoa valtuutettu Eames-tuotteiden valmistaja. Vitran valmistaman Eames-tuotteen omistajana tiedät omistavasi aidon ja alkuperäisen.

Valaistus Huonekalut Sisustus Tekstiilit Matot Tarjoilu Lastenhuone Ulkokalusteet Uutuudet Tarjous Inspiraatio Tuotemerkit Suunnittelijat Lahjakortti null Asiakaspalvelu Om Rum21 null null