Uutuudet
Huonekalut

Greta M. Grossman

GUBI
Greta Magnusson Grossman (1906-1999) oli ruotsalainen muotoilija Helsingborgista. Hän opiskeli Tukholman Konstfackissa ja voitti vuonna 1933 ensimmäisenä naisena Ruotsin käsityöyhdistyksen kalustepalkinnon. Samana vuonna hän perusti Tukholmassa muotoiluyrityksen nimeltä Studio, jossa hän muotoili kalusteita ja sisustusyksityiskohtia. Vuonna 1940 hän muutti miehensä, jazzmuusikko Billy Grossmanin, kanssa Yhdysvaltoihin ja perusti oman liikkeen Kalifornian Rhodeo Drivelle, jossa hän suunnitteli ja myi kalusteita, valaisimia ja sisustusyksityiskohtia. Grossman löi läpi Yhdysvalloissa, ja siellä hän suunnitteli tunnetuimman esineensä: Grasshopper-valaisimen. Nykypäivänä tanskalaismerkki GUBI myy kahta Grossmanin valaisinsarjaa uutena tuotantona, Grasshopper ja Cobra.
Näytä 24
Musta
Sininen
Ruskea
Harmaa
Punainen
Valkoinen
GUBIVarastossa
-30%
Cobra Pöytävalaisin, Musta
349.00 €499.00 €

SisältöGreta M. Grossman – nykyskandinaavisen muotoilun lähtölaukaus

Greta M. Grossman syntyi Ruotsin Helsingborgissa vuonna 1906. Hän kouluttautui Konstfack-taide- ja muotoilukorkeakoulussa ja perusti sen jälkeen Tukholman Stureplanille Studio-nimisen muotoiluyrityksen, jossa hän myi kalusteita ja valaisimia. Grossman voitti ensimmäisenä naisena Ruotsin käsityöyhdistyksen kalustemuotoilupalkinnon vuonna 1933. Vuonna 1940 hän muutti miehineen Yhdysvaltoihin, jossa hän sai tunnustusta rakennustaideosaamisensa ansiosta. Gretan kerrottiin osaavan suunnitella rakennuksia vaikeillekin tonteille, ja hänestä puhui jopa alan julkaisu Arts & Architecture. Samana vuonna hän perusti Los Angelesin tunnetulle Rhodeo Drive -kadulle liikkeen, jossa hän myi ruotsalaisia huonekaluja ja valaisimia nykyaikaisella silauksella. Hän oli ensimmäisten joukossa luomassa nykyskandinaavisesta muotoilusta kansainvälistä ilmiötä.

Gretan ainutlaatuinen tapa ilmaista ruotsalaista modernismia oli enkelten kaupungissa välitön jymymenestys, eikä kestänyt kauan että Greta Garbo, Ingrid Bergman, Frank Sinatra ja muut julkimot huomasivat hänet. 40- ja 50-luvuilla Gretan muotoilua oli näytillä koko maailman museoissa, muun muassa New Yorkin MoMAssa ja Tukholman kansallismuseossa. Hän loi uransa kahdella mantereella, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Hänet tunnetaan parhaiten kauniista Grasshopper-lattiavalaisimestaan, jota tanskalainen muotoiluyritys GUBI nykyään valmistaa.

Huonekalut Valaistus Sisustus Tarjoilu Matot Tekstiilit Lastenhuone Ulkokalusteet Uutuudet Tarjous Inspiraatio Tuotemerkit Suunnittelijat Lahjakortti Gift Guide Outdoor Season null Asiakaspalvelu Om Rum21 null null