Uutuudet
Valaistus

Hintatakuu aina

Avoin palautusoikeus 30 pv ajan

Artek - Conscious Consumption

Artekin perusti vuonna 1933 neljä nuorta idealistia, jotka puhuivat uudenlaisen arkiympäristön puolesta ja halusivat muuttaa kaupunkisuunnittelua, arkkitehtuuria ja muotoilua. Nykyään Artek tunnetaan innovatiivisesta panoksestaan modernin designin alalla, jossa toiminnallisuus ja ajaton estetiikka ovat olennaisia osia. Artekin huonekaluja löytyy niin kodeista kuin konttoreista, museoista ja kouluistakin. Alvar Aalto etunenässään Artek on luonut itselleen maailmanlaajuisen nimen.

Kestävyys mielessä

Artekilla on ollut kestävyys mielessä yli 80 vuotta, niin materiaalien kuin valmistuksenkin osalta.

Tuotteet ovat muotoilultaan ajattomia ja kestävät sukupolvesta toiseen. Luonnollisia materiaaleja, joita on helppo huoltaa, korjata ja uusiokäyttää.

Tarkkaan harkittu estetiikka ja vuosikymmeniä toistunut kuvio luoda toiminnallisuutta ja tyylipuhdasta muotoilua.

Tuoli 400, eli ”Tankki”, on uskalias designklassikko, joka rauhoittuu ajan myötä.

Materiaalivalinta

Artek auttaa luomaan vastuullista kulutusta olemalla läpinäkyvä siitä, kuinka ja missä Artekin tuotteet tehdään.

Turku, Suomi

Valtaosa Artekin tuotteista luodaan Turussa, jossa Aalto-huonekaluja on valmistettu jo 1920-luvulta.

Puuvalinta

Artek käyttää kotimaista koivua, moderneja tuotantotapoja ja mestarillista kädentyötä luodakseen ihmisen ja koneen välille dynamiikan sekä korkeinta mahdollista laatua olevia huonekaluja.

Jakkara 60 on esimerkki kotimaisten raaka-aineiden ja kestävän valmistuksen yhdistämisen tuloksesta.

Alvar Aallon vuonna 1933 suunnittelema Artekin jakkara 60 on nykypäivänä klassikko. Sen takana on yksinkertainen idea: kolme kaarevaa jalkaa ja pyöreä istuinosa. Jakkara on valmistettu koivusta ja se sopii loistavasti yöpöydäksi tai odottamattoman päivällisvieraan tuoliksi. Erinomaisesti suunniteltu ja muotoiltu joka paikan jakkara!

Pitkäkatseisuus

Tuotteet on tehty tietoisesti kestämään useita sukupolvia, ja niiden monikäyttöisyyden ansiosta ne sopivat sekä yksityiseen että julkiseen ympäristöön. Pöydällä 95 on useita käyttötapoja, ja se sopii mainiosti omilleen tai seinää vasten.

 

Patina

Vuosien vieriessä Artekin huonekalut vanhenevat tyylikkäästi. Nahka, linoleumi ja muut materiaalit saavat ajan myötä patinaa ja vanhaa arvokkuutta. Nojatuoli 406 on loistoesimerkki ikääntyvästä kauneudesta!

”Artek tarkoittaa selkeyttä, toiminnallisuutta ja runollista yksinkertaisuutta”

Saa lisää sisustusvinkkejä!

SisältöSuositut kategoriat